Jövőbeli tervek

Rengeteg programozás téma van megint, amiről írhatnék és tervezek is írni. Vannak régi és új ismeretek, amikből még mindig szívom magamba az információkat. De valahányszor kidolgoznék egy témát, találkozom egy kapcsolódó témakörrel, ami érdekelni kezd és azt is kitanulom. Mivel egy igényesebb bejegyzés megírása sem két perc, az elmarad. De a következő informatikai témákat terveztem feldolgozni a közeljövőben és már a múltban is:

  • Apache webszerver telepítése, forrásból fordítása linuxon és windowson
  • PHP telepítése és forrásból fordítása linuxon és windowson
  • Több Apache és PHP verzió használata egyszerre + indítószkript
  • LDAP telepítése és használata. Lekérdezések PHP-ban és Java-ban. Osztálykönyvtárak.
  • MongoDB adatbázis használata, példaprogram.
  • SSH, SSHFS és SSH tunnel használata linuxon és windowson.

És még bizonyára folyamatosan bővülni fog a lista. Vagy talán már most sem jutott eszembe minden. Vannak elfeledett, korábbi témák is, amikhez ígértem folytatást. Ilyen volt a PHP fejlődéséről szóló áttekintő cikk, aminek az 5.4-es fejezetét terveztem tovább részletezni. Ez elmaradt. És bár a fenti listában sem szerepel, nem kizárt, hogy egy szép napon mégis megvalósul, ha igény lesz rá és lesz elég anyag hozzá.

Addig is: Türelem bejegyzést terem.

És persze lehet kommentelni, ha valakinek még van témaötlete. Már azért is, mert úgysem fogom kibírni, hogy olyannak is utánanézzek, amihez egyébként nem értek még. És legalább további újdonságokat tanulok :)

Kategóriák: 
Megosztás/Mentés

Új hozzászólás