A rimelek.hu mostantól Drupal alapokon működik

Újra eljött az újítások ideje. Így most lecseréltem az oldal motorját a korábbi wordpress-ről drupal -ra. Ez az újítás azzal is jár, hogy egyelőre nagyon sok cikk nincs még fent az új oldalon ( 263-ból csak 70 van fent ), mivel a lehetséges tartalomkonvertáló megoldások közül egyet sem tudtam beüzemelni. Ennek oka vagy az én tehetségtelenségem, vagy az, hogy ezek a megoldások az drupal 7-es verziójához még csak fejlesztői fázisban vannak.


Ígérem, hogy a korábbi tartalmak is vissza fognak kerülni. Bár lesznek olyanok, amik aktualitásukat vesztve vagy minőségüknél fogva kimaradnak. Természetesen lehetőség lesz később is visszahelyezni ezeket igény esetén. De reméljük, jól ítélem meg a cikkek szükségességét vagy épp nem szükségességét.

Miért volt szükség a váltásra? Nagyon szerettem a WordPress blogmotort, de az utóbbi időben számtalan hátrányát is tapasztaltam. Hibák tűntek fel. Bizonyos funkciók kényelmetlenek voltak. Még a tartalmak áttöltésénél is fedeztem fel hibát a WordPress adminjában. Megsiratom, de örömmel üdvözlöm a drupalt is. Többen kérdezték, miért nem saját rendszert írok magamnak. Ennek oka, hogy időm nagy részében mindig akad olyan feladat, ami ezt lehetetlenné teszi. Beleértve az ingyenes, letölthető programjaimat.

Újdonságok:
A legfontosabb és leghasznosabb újdonság talán a hozzászólások lehetőségei. A korábbi rendszer e tekintetben kezelhetetlen volt. Mostantól van lehetőség egy hozzászólásra válaszolni is. Így is valamivel strukturáltabban követhetővé téve a kérdéseket, válaszokat. ezen kívül a hozzászólások formázása ugyebár korlátozott html-el történt, ahogy most is, de a korábbival ellentétben remélhetőleg már hibátlanul. Jár ez azzal is, hogy forráskódot be lehet illeszteni a következő módon:

<code lang="php"><?php print "teszt"; ?></code>

A lang attributumban lehet más nyelv is. Úgy, mint javascript, mysql, java, stb... Ezt persze megjegyezni és főként leírni bonyolult, ezért egyszerűsített formátum is használható. Ezek listáját a hozzászólás űrlap alatt lehet olvasni. Példa:

<php><?php print "valami"; ?></php>

vagy

[php]<?php print "teszt"; ?>[/php]

Ezen kívül elindítottam egy facebook oldalt is, hogy haladjak a korral. Lehet bátran like-olni. Nyereményt nem ígérek kisorsolni a like-olók között, de ha tetszik az oldal, adj hangot neki ezzel is :)

Hibák még előfordulhatnak az oldalon. És elő is fordulnak. De bízom benne, hogy legalább az olvasgatást nem gátolják. Ha bármi probléma van, fel lehet venni velem a kapcsolatot a "Kapcsolat" oldalon. Addig is jó olvasgatást mindenkinek. A hiányzó tartalmakat pedig ígéretemhez híven pótolni fogom.

Kategóriák: 
Megosztás/Mentés

Új hozzászólás